U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Maximo is een Computerized Maintenance Management System (CMMS)

Maximo is een softwarepakket dat gebruikt wordt in een onderhoud- en beheerorganisatie en om asset management te kunnen bewerkstelligen.

In Maximo staan assets, bijvoorbeeld een luchtbehandelingskast of een elektrische verdeler. Per gebouw of locatie wordt een lijst aangemaakt van assets meestal in de volgorde van de NL/SfB codering. Elke asset bevat vervolgens een onderhoudsmodel en elk onderhoudsmodel bevat wederom werkinstructies.

Als een CMMS systeem goed gebruikt wordt en gevuld wordt met informatie door het operationeel personeel, dan kan men rapportages draaien uit het CMMS systeem. Met de rapportages kan aan de klant aangetoond worden welk onderhoud is gedaan, het aantal storingen is voorgevallen et cetera. Het biedt een stevig houvast om een onderhoudscontract- of organisatie te kunnen managen.

Daarnaast is het mogelijk om bestellingen te plaatsen, om informatie over assets te noteren, om planningen te organiseren, om urenregistratie van operationeel personeel erin te zetten.

Een ander CMMS systeem is Planon.

AssetZorg verzorgt trainingen op het gebied van Maximo en helpt uw organisatie om Maximo in te richten.